Feltételek és Irányelvek

FELTÉTELEK ÉS IRÁNYELVEK

Szállítási és fizetési feltételek

Csomagodat a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. szállítja házhoz a megrendeléstől számított 3-10 munkanapon belül. A GLS-sel feladott csomagok gyorsan és biztonságban megérkeznek. A GLS a törvényi kötelezettség vállaláson túl minden csomagot biztosít, max. 50.000 forint áruértékig.
A GLS hétfőtől-péntekig 8:00-17:00 között kézbesíti a csomagokat.
Rendelésed kétféle módon fizetheted ki.

1.Online bankkártyás fizetés (MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, American Express)
2. Utánvét
A szállítást szállítási költség terheli, mely az alábbiak alapján jelentkezik rendeléseden:
• Ha a megrendelt termékek összesített bruttó ára 0-19.800 Ft között van, a szállítási költség online bankkártyás fizetés esetén 990 Ft, utánvét esetén 1.440 Ft.
• Ha a megrendelt termékek összesített bruttó ára 19.800 Ft felett van, a szállítás díjmentes.
Csak magyarországi szállítási címmel leadott rendeléseket tudunk teljesíteni. A rendelés tartalmától és a raktári készlettől függően előfordulhat, hogy a kézbesítési időpont módosul.


Általános Szerződési Feltételek

1: Webáruház, szerződő felek

1.1 A PS Cosmetic Kft. (székhely: 6729 Szeged, Balázs B. u. 8.) a https://www.bodyboom.hu/ címen elérhető honlapján („Honlap”) üzemelteti a PS Cosmetic Kft. által forgalmazott termékek interneten keresztül történő értékesítése érdekében.

1.2 A Webáruház működtetése elektronikus kereskedelmi szolgáltatásnak minősül. A Webáruház igénybevételére vonatkozó feltételeket, valamint a PS Cosmetic Kft. és a Vásárlók jogait, kötelezettségeit a jelen Általános Szerződési Feltételek („ÁSZF”) határozzák meg.

1.3 A Webáruház igénybevételével történő vásárlások kapcsán a fogyasztóknak lehetőségük van az Európai Bizottság által működtetett online vitarendezési platform igénybevételére az ec.europa.eu/odr címen.

2: Regisztráció
2.1 A Webáruházból csak regisztrált vásárlók („Vásárlók”) rendelhetnek meg termékeket. A regisztráció előfeltétele, hogy a Vásárló egyetértése esetén elfogadja a jelen ÁSZF és a Webáruház működéséhez kapcsolódó adatkezelésre vonatkozó adatvédelmi nyilatkozat rendelkezéseit.

2.2 A Webáruházba a Honlapon lehet regisztrálni, ehhez a Vásárlónak a következő adatokat kell megadnia: vezetéknevét és keresztnevét, e-mail címét, telefonszámát, lakcímét. A regisztráció során megadott lakcímet a Webáruház alapértelmezett szállítási címként kezeli, melyet a Vásárló utóbb módosíthat. Vállalkozás részére történő vásárlás esetében a cégnevet is fel kell tüntetni a regisztrációs adatoknál. A regisztrációt követően azonnal elkészül a Vásárló személyes fiókja, ennek megtörténtéről értesítőt kap az általa megadott e-mail címre.

2.3 A Vásárló a regisztráció során dönthet arról is, hogy fel kíván-e iratkozni a PS Cosmetic Kft. elektronikus hírlevelére és ezzel igénybe veszi a PS Cosmetic Kft. személyre szabott ajánlatainak lehetőségét is. Amennyiben a Vásárló megjelöli a feliratkozásra vonatkozó lehetőséget, a feliratkozás megtörténtéről értesítőt kap az általa megadott e-mail címre.

2.4 A Vásárló a regisztráció során megadott adatait bármikor módosíthatja, illetve bővítheti.

2.5 A Vásárló a Webáruházzal kapcsolatos kérdéseivel, valamint személyes adatainak a Webáruházzal kapcsolatban történő kezelésével, így különösen személyes fiókjának törlésével kapcsolatban az hello@bodyboom.hu címre küldött elektronikus levélben, illetve a +36 70 / 298 3980 ügyfélszolgálati telefonon fordulhat a PS Cosmetic Kft.-hez.

2.6 A PS Cosmetic Kft. két munkanapon belül törli a Vásárló személyes fiókját, ennek megtörténtéről visszaigazolást küld a Vásárló által megadott e-mail címre.

3: A webáruházban feltüntetett termékek és árak

3.1 A Vásárló a Webáruház aktuális termékkínálatában szereplő termékeket („Termék” vagy „Termékek”) rendelheti meg a PS Cosmetic Kft.-től.

3.2 A Termékekre rákattintva megjelennek azok lényeges jellemzői, rövid leírásuk, és az, hogy aktuálisan elérhetőek-e a raktárból. A Webáruházból csak elérhető Termékeket lehet megrendelni. Azoknál a Termékeknél, amelyek nincsenek raktáron, a „Nincs készleten” megjelölés van feltüntetve.

3.3 A Termékek mellett az adott időpontban érvényes bruttó ár szerepel, amely végső fogyasztói árnak tekintendő.

3.4 Az árkedvezménnyel forgalmazott Termékek esetében az árkedvezmény nélküli bruttó ár áthúzva szerepel és mellette kerül feltüntetésre a kedvezményes ár.

3.5 A Termékek árainak megváltoztatására vonatkozó jogot a PS Cosmetic Kft. fenntartja azzal, hogy az árváltoztatás a Webáruházban való megjelenéssel egyidejűleg válik hatályossá. Az ár változtatás nem befolyásolja a hatályba lépést megelőzően megrendelt Termékek árát.

3.6 Amennyiben a PS Cosmetic Kft. minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, így például a Termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő 0 Ft-os vagy 1 Ft-os árra, akkor a PS Cosmetic Kft. nem köteles a Terméket hibás áron szállítani, hanem jogosult felajánlani a helyes áron történő szállítást. A helyes ár ismeretében, a helyes árról történő tudomásszerzéstől számítva 14 (tizennégy) napon belül, a Vásárló elállhat vásárlási szándékától, illetve a 4.9 2. pont szerinti online bankkártyás fizetés esetén a vásárlástól vagy megvásárolhatja a Terméket.

3.7 A PS Cosmetic Kft. rendszeresen frissíti a Webáruházban a Termékeket ábrázoló képeket, ugyanakkor előfordulhat, hogy azok aktuális csomagolása a Webáruházban látható csomagolástól eltér, különösen akkor, ha a Termék beszállítója akciót, szezonális marketingkampányt tart. Az ilyen jellegű külsődleges eltérésekért a PS Cosmetic Kft. nem vállal felelősséget.

4: A megrendelés
4.1 A Vásárló a Webáruház megfelelő, tematikusan rendszerezett oldalainak használatával választhatja ki a megrendelni kívánt Termékeket és határozhatja meg azok mennyiségét („Megrendelt Termékek”). Megrendelések leadására minden nap 0-24 között lehetőség van.

4.2 A Vásárló az általa megvásárlásra kijelölt Termékek körét a bevásárlókosár tartalma alapján folyamatosan ellenőrizheti.

4.3 A megrendelési folyamat véglegesítését a Vásárló a Webáruház pénztár funkciója révén kezdeményezheti. Ennek első lépéseként a bevásárlókosár tartalmát kell ellenőriznie, hogy az ott feltüntetett Termékek köre és az azokhoz kapcsolódóan feltüntetett ár továbbra is egybeesik-e vásárlási szándékaival.

4.4 A számlázási információk körében a Vásárló ellenőrizheti, hogy a számlázási cím és a szállítási cím az érintett megrendelés vonatkozásában megfelelő-e számára.

4.5 A szállítási információk megadásával a Vásárló a kiszállítási lehetőségek közül választhat. A Megrendelt Termékek kiszállítása kizárólag Magyarország területén lehetséges. A megrendelés folyamata során a Vásárlónak meg kell adnia azt a szállítási címet, amelyen a Megrendelt Termékeket át kívánja venni. Megrendelésenként csak egy szállítási cím adható meg.

4.6 A szállítási információk tartalmazzák a kiszállítási időtartamra és a kiszállítási költségekre vonatkozó mindenkori információkat.

4.7 Szállítási címként a Webáruház felületén megadható bármely magyarországi cím.

4.8 A Megrendelt Termékek szállítása kapcsán az átvételre jogosult személyként a szállítási címben megadottakon túl további személyeket is megjelölhet a Vásárló. Ezen igényeket a PS Cosmetic Kft. továbbítja a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. felé, de teljesítésükért felelősséget nem vállal.

4.9 A Vásárló kiválasztja a fizetési módot, az alábbi két lehetőség közül.
GLS Utánvétel során történő fizetés: a Megrendelt Termékek vételára és a szállítási költség kiegyenlítése, a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. vagy a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. szolgáltatásban részt vevő partnerei által történő 7.2 pont szerinti beszedés során, a Megrendelt Termékek GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. általi kézbesítését közvetlenül megelőzően. A beszedett összeget a PS Cosmetic Kft. részére a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. juttatja el.
Online bankkártyás fizetés: a Megrendelt Termékek vételára és a szállítási költség kiegyenlítése, az OTP Bank online üzemmódú virtuális elektronikus kártyaelfogadó terminál (VPOS terminál) használatát lehetővé tévő weboldalán („Internetes Fizetőfelület”) keresztül.

4.10 A Vásárló a fizetési mód kiválasztását követően, a megrendelés megerősítésével véglegesíti megrendelését („Megrendelés”). A Megrendeléssel a Vásárló hozzájárul, hogy a Szerződés teljesítése és annak figyelemmel kísérése érdekében a PS Cosmetic Kft. továbbítsa a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. felé a Vásárló nevét, a megjelölt szállítási címet, a Megrendelés azonosítóját és összegét, a Vásárló regisztráció során megadott mobiltelefonszámát és e-mail címét.

4.11 A Megrendelés véglegesítéséről a PS Cosmetic Kft. visszaigazoló e-mailt küld a Vásárló által megadott elektronikus levelezési címre, legkésőbb 1 (egy) órán belül. Ebben az elektronikus levélben található a Megrendelés egyedi azonosítója. A visszaigazoló e-mail egyben a Megrendelés elfogadásának minősül. A visszaigazoló e-mail a Webáruház működéséről szóló tájékoztató elérhetőségét is tartalmazza.

4.12 A PS Cosmetic Kft. tájékoztató levelet küld a Vásárló részére, amint a Megrendelt Termékeket tartalmazó csomag összeállításra került, ebben megadva azon elérhetőséget, amelyen a Vásárló a nyomon tudja követni a Megrendelés menetét.

4.13 A Megrendelés aktuális állapota mindenkor megtekinthető a Vásárló személyes fiókjába történő belépéssel.

5: A szerződés létrejötte, jellemzői

5.1 Az PS Cosmetic Kft. visszaigazoló e-mailje a Megrendelés hatályos elfogadásának minősül, és szerződés („Szerződés”) jön létre a Megrendelt Termékek vonatkozásában a Vásárló és az PS Cosmetic Kft. között. A Szerződés alapján az PS Cosmetic Kft. eladja a Megrendelt Termékeket a Vásárlónak, valamint azok elszállításáról is gondoskodik a Vásárló által megjelölt szállítási címre, a Vásárló pedig köteles a Megrendelt Termékeket átvenni, a vételárat és a szállítási költséget megfizetni. A jelen pontban foglalt kötelmek az adott szolgáltatás teljesítésével szűnnek meg.

5.2 A Szerződés határozott időre szól és megszűnik, ha az 5.1 pontban meghatározott, valamint a Szerződésből fakadó egyéb kötelmek megszűnnek, és a felek egyike sem él elállási jogával. A Szerződést megszünteti, ha valamelyik fél a Szerződésben foglaltak szerint gyakorolja elállási jogát. A Szerződés megszűnése vagy megszüntetése a Szerződésből fakadó kellékszavatossági és termékszavatossági, valamint a 10.1 pontban szabályozott esetekben a jótállási igényeket nem érinti.

5.3 A Vásárló a Megrendelt Termékek szállítási költségének megfizetésére köteles a 7. pontban foglaltaknak megfelelően.

5.4 A Szerződés távollevők között, magyar nyelven létrejött szerződésnek minősül.

5.5 A Szerződés nem minősül írásba foglaltnak és nem kerül iktatásra.

6: A megrendelt termékek szállítása és átvétele

6.1 Az PS Cosmetic Kft. a Megrendelt Termékeket a Magyar Posta közreműködésével szállítja el a Vásárló által megadott szállítási címre. Az PS Cosmetic Kft. a szállítás érdekében a szállításhoz és a kézbesítéssel kapcsolatos tájékoztatáshoz szükséges adatokat a Magyar Posta rendelkezésére bocsátja.

6.2 A Magyar Posta által végzett kiszállítási lehetőségek az alábbiak:

6.3 Minden munkanapon 12:00 óráig kerülnek összesítésre az előző munkanapon beérkezett Megrendelések, és ennek alapján Megrendelésenként összeállításra kerül(nek) a Megrendelt Termékeket tartalmazó Csomag(ok) („Csomag”).

6.4 A Magyar Posta az elkészített Csomagot 16:00 és 19:00 óra között veszi át az PS Cosmetic Kft.-től és az átvétel napját követő munkanapon kísérli meg kézbesíteni a Vásárló által megadott szállítási címre („Házhozszállítás”) vagy szállítja el a Vásárló által kiválasztott Postára („Postára Szállítás”), PostaPontra („PostaPontra Szállítás”, Postára Szállítás és PostaPontra Szállítás a továbbiakban együtt: „Átvételi Pontra Szállítás”). Ha a Vásárló a Postára Szállítást választotta, úgy a megjelölt Postán 12:00 órától, PostaPontra Szállítás esetében pedig a PostaPonton 14:00 órától vehető át a Csomag.

6.5 Házhozszállítás esetén a Csomag átvételére a címzettként megjelölt személyen túl a vele egy háztartásban élő hozzátartozói, ezek távolléte esetén pedig a címzettként megjelölt személy szomszédai is jogosultak. Amennyiben a szállítási címnél cég neve van feltüntetve, úgy a cég vezető tisztségviselője mellett egyéb jogosult átvevőnek minősül a cég székhelyén vagy telephelyén tartózkodó olyan személy, aki az átvétel tényét aláírásával és cégbélyegző használatával igazolni tudja. Ha a Vásárló a Megrendelés során a jelen pontban meghatározott személyek egy részét ki kívánta zárni a Csomag átvételére jogosultak köréből és/vagy a jogosultak körébe egyébként nem tartozó további személyt jelölt meg a Csomag átvételére jogosultként, úgy ezen igényét az PS Cosmetic Kft. továbbítja a Magyar Posta felé, de az PS Cosmetic Kft. az igény teljesüléséért felelősséget nem vállal.

6.6 Házhozszállítás során a Magyar Posta a Csomag kézbesítését legfeljebb kétszer kísérli meg. Ha a Csomag kézbesítése másodjára is sikertelen marad, úgy csak a postai értesítésben megjelölt postán lehet azt átvenni, a második sikertelen kézbesítéstől számított 10 (tíz) munkanapon belül.

6.7 Átvételi Pontra Szállítás esetén, a Magyar Posta a Vásárló részére értesítést küld arról, hogy a Csomag az Átvételi Pontra megérkezett. Az Átvételi Pontokon az értesítés elküldésétől számított 10 (tíz) munkanapon keresztül veheti át a Vásárló a Csomagot. Ezen határidő lejárta előtt a Magyar Posta figyelmeztetést küld a Vásárlónak arról, hogy már csak 2 (két) munkanapja van a Csomag átvételére. A jelen pont szerinti szöveges értesítést és figyelmeztetést a Magyar Posta a Vásárló regisztráció során megadott mobiltelefonszámára küldi meg. Mobiltelefonszám hiányában, a szöveges üzentek a Vásárló regisztráció során megadott e-mail címére érkeznek meg.

6.8 Ha a Vásárló elmulasztja a 6.5 és a 6.6 pontban megjelölt 10 (tíz) munkanapos határidőben átvenni a Csomagot, úgy az PS Cosmetic Kft. jogosult elállni a Szerződéstől. Az PS Cosmetic Kft. a Vásárló megadott e-mail címére küldött elektronikus levélben küldi meg elállásra vonatkozó nyilatkozatát.

6.9 A szállítással, a Házhozszállítással, valamint az Átvételi Pontra Szállítással kapcsolatos kérdések vonatkozásában a Magyar Posta központi ügyfélszolgálata szolgál információkkal, hétfőtől szerdáig és pénteken 8:00 és 17:00 között, csütörtökön 8:00 és 20:00 között a 06-40-464-646 telefonszámon.

7: A Megrendelt termékek kifizetése

7.1 A Vásárló a Megrendelt Termékek vételárát és a 7.4 pont szerinti szállítási költséget Postai Utánvétel Során Történő Fizetéssel vagy Online Bankkártyás Fizetéssel egyenlíti ki, a 7.2 és a 7.3. pontban foglaltak szerint.

7.2 Postai Utánvétel Során Történő Fizetés esetén a fizetés a Csomag átvételekor történik. Házhozszállítás során a Vásárló készpénzben tudja megfizetni a vételárat és a szállítási költséget, azonban ha a 6.5 pont szerint, a postai értesítésben megjelölt postán veszi át a Csomagot, úgy az átvételkor a postán elhelyezett elektronikus kártyaelfogadó terminálon bankkártyával (POS terminálon) keresztül is fizethet. Átvételi Pontra Szállítás esetén a vételár és a szállítási költség egyaránt megfizethető készpénzzel és POS terminál keresztül bankkártyával. Posták esetében a bankkártyával történő fizetés készpénzfelvételnek minősül, amelyet a Vásárló számlavezető bankjától is függően, eltérő mértékű tranzakciós díjak terhelhetnek.

7.3 Online Bankkártyás Fizetés esetén a Megrendelést követően a Vásárló a Honlapról az Internetes Fizetőfelületre kerül, ahol titkosított csatornán keresztül, előre fizet az OTP Bank által elfogadhatónak minősített bankkártyájával. Az Internetes Fizetőfelületre történő átirányítással egyidejűleg az PS Cosmetic Kft. a Megrendelés azonosítóját és összegét továbbítja az OTP Bank felé, azonban a bankkártya adatait nem kezeli. Az Online Bankkártyás Fizetés választása esetén a Vásárló hozzájárul, hogy a Szerződés teljesítése és annak figyelemmel kísérése érdekében az PS Cosmetic Kft. továbbítsa az OTP Bank felé a Megrendelés azonosítóját és összegét, továbbá hozzájárul, hogy a Szerződés teljesítése figyelemmel kísérése és a kártyavisszaélések számának csökkentése érdekében, az OTP Bank kérésére, az PS Cosmetic Kft. továbbítsa az OTP Bank részére a Vásárló nevét, szállítási, illetve számlázási címét.
Az PS Cosmetic Kft., az Online Bankkártyás Fizetés választására tekintettel külön díjat, költséget vagy egyéb fizetési kötelezettséget nem számít fel, illetve nem állapít meg.

7.4 PayPal Fizetés esetén a Megrendelést követően a Vásárló PayPal oldalára történő átirányítással, az PS Cosmetic Kft.-től teljesen független platformon jelentkezhet be PayPal számlájára vagy akár új PayPal számlát is létrehozhat.
Az PS Cosmetic Kft., az PayPal Fizetés választására tekintettel külön díjat, költséget vagy egyéb fizetési kötelezettséget nem számít fel, illetve nem állapít meg.

8: A vásárló elállása

8.1 A Vásárlónak jogában áll a Csomag átvételétől számított 14 (tizennégy) napon belül, indokolás nélkül elállni a Szerződéstől.

8.2 Amennyiben a Vásárló a 8.1 pontnak megfelelően eláll a Szerződéstől, úgy a Megrendelt Terméket sértetlen és hiánytalan állapotban vissza kell csomagolni és vissza kell küldeni a 6729 Szeged, Balázs B. u. 8. címre. 

8.4 A Vásárló elállási jogát írásban, elállási nyilatkozat formájában gyakorolhatja. Ezért a Megrendelt Termék 8.2 pontnak megfelelő visszaküldésével, visszaadásával egyidejűleg mellékelnie kell ahhoz az elállásról szóló nyilatkozatot. Az elállási nyilatkozatot a Vásárló e-mailben közvetlenül is megküldheti a az PS Cosmetic Kft.-nek az info@innoshape.hu e-mail címre, amely esetben nem szükséges mellékelni a Megrendelt Termékhez az elállásról szóló nyilatkozatot. Az elállási nyilatkozatban meg kell jelölnie, hogy a Vásárló elállási jogát mely Megrendelt Termék vonatkozásában kívánja gyakorolni, köteles továbbá megjelölni nevét, címét, a Megrendelés időpontját, valamint a nyilatkozatának keltét, a Megrendelés egyedi azonosítóját. Amennyiben a Megrendelés egyedi azonosítója nem áll a Vásárló rendelkezésére úgy az elállási nyilatkozatban a Megrendelés azonosítására alkalmas egyéb adatokat szükséges feltüntetni. Az elállási jog a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. sz. melléklet szerintinyilatkozatminta alapulvételével is gyakorolható, de ebben az esetben is fel kell tüntetni a Megrendelés egyedi azonosítóját (ennek hiányában pedig a Megrendelés azonosítására alkalmas egyéb adatokat).

8.5 A Vásárló elállása esetén a Megrendelt Termékek az PS Cosmetic Kft.-hez történő visszajuttatásának költsége (ideértve különösen a postai díjakat) a Vásárlót terheli. Az PS Cosmetic Kft. haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozat és a visszaküldött termék kézhezvételét követő 14 (tizennégy) napon belül postai kifizetési utalvány útján téríti vissza a Vásárlónak a kifizetett vételárat és a szállítási költséget. Az PS Cosmetic Kft. a visszatérítés összegét mindaddig visszatarthatja, amíg a Megrendelt Terméket vissza nem kapja, vagy a Vásárló nem igazolta hitelt érdemlően, hogy visszaküldte; az PS Cosmetic Kft. a kettő közül a korábbi időpontot veszi figyelembe.

8.6 Amennyiben a Vásárló elállási nyilatkozatában megadja bankszámlaszámát, a számlakezelő bank nevét és a kifizetett vételár banki átutalását kéri, úgy az PS Cosmetic Kft. a kifizetett vételárat az elállási nyilatkozat és a visszaküldött termék kézhezvételét követő 14 (tizennégy) napon belül téríti vissza. Online Bankkártyás Fizetés esetén a készpénz átvételét írásbeli, aláírt nyilatkozattal köteles igazolni a kártyabirtokos Vásárló.

9: Kellékszavatosság, termékszavatosság

9.1 A Vásárló az PS Cosmetic Kft. hibás teljesítése esetén kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

9.2 Szavatossági igénye érvényesítésekor a Szerződés megkötését a Vásárlónak kell bizonyítania. A Szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló dokumentumot a Vásárló bemutatja.

9.3 Az PS Cosmetic Kft. a Vásárló nála bejelentett szavatossági igényéről jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti

 1. a Vásárló nevét, címét, valamint nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul a jegyzőkönyvben rögzített adatainak a rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez,
 2. a Megrendelt Termék megnevezését, vételárát,
 3. a Szerződés PS Cosmetic Kft. általi teljesítésének időpontját,
 4. a hiba bejelentésének időpontját,
 5. a hiba leírását,
 6. szavatossági igénye alapján a Vásárló által érvényesíteni kívánt jogot, továbbá
 7. a 9.8 pont szerinti eset kivételével a szavatossági igény rendezésének módját vagy az igény, illetve az az alapján érvényesíteni kívánt jog elutasításának indokát.

9.4 Ha az PS Cosmetic Kft. szavatossági kötelezettségének a Vásárló által érvényesíteni kívánt jogtól eltérő módon tesz eleget, úgy ennek indokát a jegyzőkönyvben adja meg.

9.5 Az PS Cosmetic Kft. a jegyzőkönyv másolatát haladéktalanul, igazolható módon a Vásárló rendelkezésére bocsátja.

9.6 Ha az PS Cosmetic Kft. a Vásárló szavatossági igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról - az igény elutasítása esetén az elutasítás indokáról és a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről is - 5 (öt) munkanapon belül, igazolható módon értesíti a Vásárlót.

9.7 Az PS Cosmetic Kft. törekszik arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb 15 (tizenöt) napon belül elvégezze.

9.8 Az PS Cosmetic Kft. a kijavításra vagy a 9.6 pont szerinti esetben a szavatossági igény teljesíthetőségének vizsgálata érdekében a Megrendelt Terméket elismervény ellenében veszi át, amelyen feltünteti:

 1. a Vásárló nevét és címét,
 2. a Megrendelt Termék azonosításához szükséges adatokat,
 3. a Megrendelt Termék átvételének időpontját, továbbá
 4. azt az időpontot, amikor a Vásárló a kijavított Megrendelt Terméket átveheti.

A 9.8 pontban foglaltakat a szavatossági igényről felvett jegyzőkönyvben is teljesítheti az PS Cosmetic Kft.

9.9 A Vásárló - választása szerint - a következő kellékszavatossági igényekkel élhet. Kérheti a Megrendelt Termék kijavítását vagy kicserélését, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy az PS Cosmetic Kft. számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést a Vásárló nem kéri, illetve nem kérheti, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a Megrendelt Termék hibáját az PS Cosmetic Kft. költségére a Vásárló maga is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja, valamint végső esetben a szerződéstől is elállhat. A Vásárló választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Vásárló viseli, kivéve, ha arra az PS Cosmetic KFt. adott okot, vagy az áttérés egyébként indokolt volt.

9.10 A Vásárló köteles a hibákat annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított 2 (két) hónapon belül közölni. A Szerződés teljesítésétől számított 2 (két) éves elévülési határidőn túl a Vásárló kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

9.11 A teljesítéstől számított 6 (hat) hónapon belül a kellékszavatossági igény érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, amennyiben a Vásárló igazolja, hogy a terméket az PS Cosmetic Kft.-től vásárolta. Kivételnek minősül, ha az érintett Termék természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen az a vélelem, hogy a Vásárló által felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban a Vásárló köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

9.12 Termékszavatossági igényként a Vásárló kizárólag a hibás Megrendelt Termék kijavítását vagy kicserélését kérheti az PS Cosmetic Kft.-től vagy a Megrendelt Termék gyártójától. A Megrendelt Termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalkor hatályos minőségi követelményeknek, vagy ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. A Megrendelt Termék hibájának bizonyítása a Vásárlót terheli.

9.13 A Vásárló a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát az PS Cosmetic Kft.-vel vagy a Megrendelt Termék gyártójával közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a Vásárló felelős. A Vásárló termékszavatossági igényét a Megrendelt Termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított 2 (két) éven belül érvényesítheti, amely határidő jogvesztő.

9.14 Mentesül az PS Cosmetic Kft. (gyártó) a termékszavatossági igénye alól, amennyiben bizonyítja, hogy:

 1. a Megrendelt Terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 2. a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető, vagy
 3. a Megrendelt Termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

9.15 Az PS Cosmetic Kft.-nek (gyártónak) a mentesüléshez elegendő a 9.14 pontban foglaltak közül egy okot bizonyítania.

9.16 A Vásárló ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt Megrendelt Termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényt a Vásárló a gyártóval szemben érvényesítheti.

10: Jótállás

10.1 A Vásárló az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó Termékek (így különösen: 10 000 forint eladási ár feletti villamos energiával működtetett szépségápolási eszközök) tekintetében az PS Cosmetic Kft. hibás teljesítése esetén jótállási igényt érvényesíthet a Teremék átvételét követő 1 (egy) éven belül.

10.2 A Vásárló jótállásból eredő jogai a Termékkel együtt átadott jótállási jeggyel, illetve a jótállási jegy Vásárló rendelkezésére bocsátásának elmaradása esetén az ellenérték megfizetését igazoló bizonylattal - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlával vagy nyugtával - érvényesítheti.

10.3 A Vásárló a következő jótállási igényekkel élhet. Kérheti a Termék kijavítását vagy adott esetben kicserélését. A Vásárló a Termék átvételét követő 3 (három) munkanapon belül csereigényt érvényesíthet, ez esetben pedig az PS Cosmetic Kft. nem hivatkozhat aránytalan többletköltségre, és köteles a Terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

10.4 A Vásárló kijavítási igénye esetén az PS Cosmetic Kft. a jótállási jegyen vagy ahhoz csatoltan az alábbi adatokat tünteti fel:

 1. kijavítási igény bejelentésének és a kijavításra történő átvételének időpontját,
 2. a hiba okát és a kijavítás módját,
 3. a Termék Vásárló részére történő visszaadásának időpontját.

10.5 Mentesül az PS Cosmetic Kft. a jótállási kötelezettsége alól, amennyiben bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

10.6 Az PS Cosmetic Kft. által biztosított jótállásra egyebekben a Polgári Törvénykönyv jótállásra, valamint a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályai irányadóak.

11: Információ, reklamáció, panaszkezelés

11.1 A Vásárló a Webáruház működésével, a Megrendelésekkel kapcsolatos kérdéseivel és esetleges panaszaival az alábbi elérhetőségeken keresheti meg az PS Cosmetic Kft.-t:

 1. levelezési cím: 6729 Szeged, Balázs B. u. 8.
 2. elektronikus levelezési cím: hello@bodyboom.hu
 3. telefonszám: +36 70 / 298 3980

11.2 A telefonon tett panaszokat az PS Cosmetic Kft. azonnal megvizsgálja, majd szükség szerint és a lehetőségekhez mérten orvosolja. Online Bankkártyás Fizetés esetén, a bankkártya és az Internetes Fizetőfelület használatával kapcsolatos kérdések, panaszok a Vásárló számlavezető bankja és az OTP Bank hatáskörébe tartoznak. Az PS Cosmetic Kft.-hez beérkező ilyen kérdéseket, panaszokat az PS Cosmetic Kft. haladéktalanul továbbítja az OTP Bank felé.

11.4 Amennyiben a Vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet vagy az PS Cosmetic Kft. részéről a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, az PS Cosmetic Kft. haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról. A jegyzőkönyv másolati példányát az PS Cosmetic Kft. legkésőbb a 10.6 pont szerinti érdemi válaszához mellékelve küldi meg a Vásárló részére.

11.5 Az PS Cosmetic Kft. egyedi azonosítóval látja el a telefonon és e-mailben tett panaszokat.

11.6 Az PS Cosmetic Kft. a Vásárló által szóban tett vagy a Vásárló álláspontja szerint az PS Cosmetic Kft. által nem kielégítően kezelt panaszokra, valamint az írásban tett panaszokra egyaránt azok beérkezését követő 30 (harminc) napon belül érdemben válaszol.

11.7 Amennyiben a Vásárló panaszával hatóság vagy békéltető testület eljárását kívánja kezdeményezni, úgy az ügy jellegétől függően erre az alábbi szerveknél van lehetősége:

 1. Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség: Postacím: 1365 Budapest, Pf.: 270., Telefonszám: 06 1 329-7017, +36 1 236-3900, E-mail: fogyved.pestmegye@nfh.hu
 2. Pest Megyei Békéltető Testület: Székhely: 1119 Budapest, Etele út 59-61. II. em. 240., Postacím: 1364 Budapest, Pf.: 81, Telefon: 06 1 2690 703, Email: pmbekelteto@pmkik.hu, Honlap: http://www.panaszrendezes.hu/homepage/
 3. Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság: Cím: 1135 Budapest, Lehel út 43-47., Telefon: 06-1/329-7017

12: Vegyes rendelkezések

12.1 A jelen ÁSZF-ben kifejezetten nem rendezett kérdésekben az alábbi jogszabályok rendelkezései megfelelően alkalmazandóak:

a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény

az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről 2001. évi CVIII. törvény;

fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény,

a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet

az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet

a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet

12.2 Az ÁSZF elválaszthatatlan részét képezi az PS Cosmetic Kft. Webáruházának Adatvédelmi Tájékoztatója, amelynek tartalmát a Vásárló a regisztráció során megismeri és hozzájárulását adja ahhoz, hogy az PS Cosmetic Kft. a regisztrációval, a Megrendeléssel és a Szerződéssel kapcsolatban megadott adatait, az abban foglalt feltételrendszernek megfelelően kezelje.


Adatvédelem

Az PS Cosmetic Kft. tájékoztatja továbbiakban ügyfeleit, hogy az adatbázisba kerülő személyes adatok kizárólag az PS Cosmetic Kft. marketing és reklám céljaira kerülnek felhasználásra, kezelésre, azok harmadik személy részére nem kerülnek kiadásra, kivéve amennyiben a megadott adatok kezelését, tárolását, továbbítását jogszabály teszi kötelezővé.

Az PS Cosmetic Kft. az adatok helyesbítésére lehetőséget nyújt a felhasználóknak, kérésre az adatkezelést megszünteti, illetve a személyes adatokat törli a rendszeréből, és felfüggeszti a reklámanyagok küldését.

A www.bodyboom.hu honlapon az PS Cosmetic Kft. saját weboldala üzemel, amelyen a regisztrációs funkciót használva a regisztrálók (továbbiakban felhasználók) adatait az PS Cosmetic Kft. kezeli.

Az PS Cosmetic Kft. fenntartja magának a jogot, hogy jelen tájékoztató tartalmát, a felhasználók előzetes értesítése mellett megváltoztassa. Az esetleges változásokról az PS Cosmetic Kft. a felhasználókat a honlapon tájékoztatja.

Az adatkezelés jogalapja

A regisztráció magában foglalja az azonosító adatlap kitöltését és a felhasználási feltételek (ideértve a jelen adatkezelési rendelkezések) elfogadását is.

A felhasználó a személyes adatainak kezeléséhez való hozzájárulását a honlap szolgáltatásainak igénybevételével, illetve a portálon való regisztrációval adja meg.

A személyes adatok kezelésére így az Avtv. 3. § (1) bekezdés a) pontja alapján, a regisztráló felhasználók önkéntes hozzájárulása alapján kerül sor.

Kezelt adatok

Az adatkezelő a regisztráció és a további felhasználás során rendelkezésre bocsátott alábbi adatokat kezeli.

1. A regisztráció során a felhasználónak kötelezően meg kell adni a következő személyes adatokat:
- vezetéknév
- keresztnév
- felhasználónév
- e-mail cím
- jelszó
- lakhely irányító száma

2. A regisztráció során az alábbi önként megadható személyes adatok kezelésére kerül sor, amennyiben az a felhasználó által megadásra kerül:
- lakhely
- nem
- születési év

A regisztráció során rögzített felhasználók személyes adatainak köre a felhasználás során korlátlan alkalommal módosítható.

3. A www.bodyboom.hu honlap látogatása során az adatkezelő az Eker tv. 13/A. § (3) bekezdésének megfelelően rögzíti a felhasználó IP címét, a honlap meglátogatásának kezdő és befejező időpontját, a böngésző és az operációs rendszer típusát. Ezen adatok naplózását a rendszer folyamatosan végzi, de nem kapcsolja össze a regisztráció során vagy a felhasználás során megadott adatokkal. Az így nyert adatokhoz kizárólag az adatkezelő fér hozzá.

Az adatkezelés célja

 1. A regisztráció során kötelezően megadandó személyes adatok kezelése a felhasználók (a felhasználók részére nyitva álló szolgáltatások, pl. extra webes akciók) azonosításához szükséges.
 2. Az önkéntesen megadott személyes adatokat az adatkezelő kizárólag saját piackutatás és közvetlen üzletszerzés (direkt marketing) tevékenység céljából kezeli.

Az adatkezelés megnevezése

Az PS Cosmetic Kft. honlapja általában személyes adatok megadása nélkül elérhető, azonban előfordulhat, hogy az oldal egyes felületeinek eléréséhez, egyes szolgáltatások igénybe vételéhez regisztráció szükséges.
Az oldalon történő regisztráció mindig önkéntes, a látogató szabadon dönthet arról, hogy megadja-e a kért adatokat. Az adatkezelés jelen tájékoztató alapján történik, a regisztrálás megfelelő tájékoztatás birtokában, a felhasználó önkéntes, egyértelmű és kifejezett hozzájárulása alapján történik.

Az adatkezelés időtartama

1. A regisztráció során kötelezően megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és az adatok törléséig tart.
2. A felhasználó által önkéntesen megadott adatok kezelésére a felhasználó döntése szerinti időintervallumban kerül sor, az adatok megadásától, azok törléséig.
Az adatok törlésre kerülnek, ha a felhasználó kéri, illetve, ha az adatkezelés célja megszűnt.

Adatbiztonság

Az adatkezelő minden szükséges technikai és szervezési intézkedést megtesz, hogy biztosítsa a felhasználók és ügyfelek által megadott személyes adatok biztonságát mind a hálózati kommunikáció során, mind az adatok tárolása, őrzése során. Az adatkezelő a felhasználók személyes adatainak megóvása, technikai védelmének érdekében gondoskodik a szükséges külön védelmi eszközök megtételéről.
Az adatkezelő az adatokat a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés, megsemmisítés, illetve a megsemmisülés és sérülés ellen védi.

A látogatók jogai személyes adataik kezelésével kapcsolatban

A felhasználók személyes adataik kezeléséről tájékoztatást kérhetnek. Az Adatkezelő kérésre tájékoztatást ad a felhasználóknak az általa kezelt személyes adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról. Tájékoztatást az hello@bodyboom.hu címen kérhet a felhasználó. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Tájékoztatás kérése esetén az Adatkezelő legkésőbb 30 (harminc) napon belül, írásban válaszol. Ezen tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos területre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben az adatkezelő költségtérítést állapíthat meg. A már megfizetett költségtérítést vissza kell téríteni, ha az adatokat jogellenesen kezelték, vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett.

A felhasználó kérheti személyes adatai helyesbítését (a helyes adatokat megadásával) a hello@bodyboom.hu címen. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. A helyesbítésről az PS Cosmetic Kft. írásban értesíti a felhasználót.

Az érintett felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha

a) a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;

b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;

c) a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

Az adatkezelő - az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével - a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelő az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Amennyiben az érintett felhasználó az adatkezelő döntésével nem ért egyet, az ellen - annak közlésétől számított 30 napon belül - e törvény szerint bírósághoz fordulhat.

Az adatkezelő az érintett felhasználó adatát nem törölheti, ha az adatkezelést törvény rendelte el. Az adat azonban nem továbbítható az adatátvevő részére, ha az adatkezelő egyetértett a tiltakozással, illetőleg a bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította.

A felhasználó a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy a technikai adatvédelem követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt megtéríti. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

Továbbá az adatkezelő nem téríti meg a kárt, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Adatkezelés megszüntetése

A felhasználó bármikor jogosult az általa szolgáltatott adatokat, a közvetlen üzletszerzési, tájékoztatási és piackutatási célú felhasználásra vonatkozó hozzájárulását visszavonni. A visszavonásra elektronikus és postai úton (Levelezési cím: 6729 Szeged, Balázs B. u. 8.) is van lehetőség.

Elektronikus leiratkozáshoz küldjön egy üres e-mailt a tárgyban „Leiratkozás” szóval az hello@bodyboom.hu. címre. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az adatkezelés megszüntetésén a megsemmisítést vagy az anonimizálást, közvetlen üzletszerzés esetén pedig - ha a megszüntetés azon alapul, hogy érintett nyilatkozata szerint a megkereső szervezettel nem kíván együttműködni - egyidejűleg a tilalmi listára történő felvételt kell érteni.

Üzemeltető: PS Cosmetic Kft.

Az adatkezelő elérhetőségei

Név: PS Cosmetic Kft.
Székhely: 6729 Szeged, Balázs B. u. 8.
Cégjegyzékszám: 06-09-014768
Adószám: 14999604206
Alapítás dátuma: 2009.11.30
Ügyvezető: Sóti Anikó
Telefonszám: +36 70 / 298 3980
E-mail cím: info@innoshape.hu

[1] 1995. évi CXIX. tv. 21. § (1) A közvetlen üzletszerző szervnek nyilvántartást (tilalmi listát) kell vezetnie azoknak az érintetteknek a név- és lakcímadatairól, akik kérték adataik kezelésének az adott célból történő megszüntetését, vagy ahhoz - a közvetlen üzletszerző szerv erre irányuló előzetes megkeresése ellenére - nem járultak hozzá, illetve az adatok átvétele után a személyiadat- és lakcímnyilvántartás szervénél éltek az adatletiltás jogával.

(2) A tilalmi lista célja annak biztosítása, hogy a rajta szereplő érintettek adatai ismételten ne kerüljenek átvételre, harmadik személynek átadásra, illetőleg új kapcsolatfelvételi vagy üzletszerzési listára felvételre. A tilalmi listán szereplő érintettektől közvetlen üzletszerzési célból küldemény fogadására vonatkozó hozzájárulás nem kérhető, illetve reklámküldemény nem küldhető, kivéve, ha a tilalom csak egyedileg meghatározott célra vonatkozik.